Jeg startede som 6-årig på Det Kongelige Teater og er uddannet balletdanser derfra. I 2009 tog jeg til England for at danse og der blev jeg for alvor glad for hot yoga. Jeg har praktiseret yoga og pilates som supplement til dansetræningen i mange år og i 2012 blev jeg certificeret yogalærer fra Nalini Yoga (RYT 200, Yoga Alliance) og har siden da videreuddannet mig indenfor mange yogagrene. Senest er jeg nu i gang med endnu en 200-timers yoga alliance-uddannelse, denne gang står den på Yin Yoga.

Da jeg mødte yogaen, især Hot Yoga blev jeg overrasket over, hvor meget det kunne gøre for min krop og mit sind. Varmen har rigtig mange gode egenskaber. For mig virker varmen meget meditativ og er på samme tid med til at hjælpe mig med at vedligeholde smidigheden og styrke min balance.

Yogaen er mit frirum. Som danser skal jeg hele tiden præstere mit bedste og bliver konstant bedømt, men på yamamåtten kan jeg få lov til bare at være helt mig selv, tage de pause jeg har brug for, med andre ord er det et sted hvor jeg bare kan være uden at gøre.

For mig er yogaen og dansen forbundet på den smukkeste måde. Jeg elsker at danse med yogastillingerne og den oplevelse vil jeg gerne give videre til mine elever. Det er vigtigt for mig at guide eleverne frem til de stillinger, der virker bedst for dem. Alle kroppe er forskellige, og det lægger jeg meget vægt på.

Yama startede fordi jeg så hvordan mine kære elever gled rundt på deres normale yogamåtter, jeg kunne se frustrationen i øjnene og tænkte at der måtte være en bedre løsning. Derfor kom yamamåtten på banen. For mig er det ikke bare en god hot yoga-måtte men et fantastisk spændene projekt der fører mig nye steder hen hver dag. Glæden ved at se glade elever der står fast på yamamåtten er kæmpe stor hos mig.  Lige nu er yama et lille frø der er blevet plantet i jorden og hvem ved hvilket smukt træ det forhåbentlig bliver til en dag. Jeg vil glæde mig meget til at se det vokse.

Vi ses på yamamåtten

Kærligst

Emilie Schack

Yama